ISPU WM
ISPU WM 2016

Sport Riesen Klub onnittelee Suomen joukkuetta hienoista tuloksista Suursnautsereiden MM-kisoissa. Upeaa tukea tuollaista porukkaa!

 

Niina ja Ralli  A89 B88 C90

Raija ja Jamppa A85

Kimmo ja Ilo A84 B57 C81

 

 

Achim ja Zappa A95 B81 C80

 

 

Emma ja Seppo A89 B82 C86

 

Anu ja Ruuti A99 B88 C79

Hanna ja Halla A 92 B88 C79

Mia ja Venny A78 B60 C72

Tapahtuman facebook sivut

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matkakertomus, Kimmo Kielenniva


Osallistuimme koirani Ilon (Sunique Utopia) kanssa ensimmäistä kertaa ISPU:n suojelumestaruuskisoihin, paikkana Sveitsin Langenthal. Itselläni ei ole taustalla kummoista kisataustaa koiraurheilun tiimoilta, mutta täytyy todeta että sain todella paljon apua ja hyviä neuvoja kokeneemmilta joukkueen jäseniltä ja joukkueenjohtaja Kaisulta. Matkaan lähtiessä oli matkajärjestelyt selvitetty hyvissä ajoin kuntoon, lukuunottamatta majoituspaikkaa kohteessa… Onneksi siitäkin selvittiin ja saimme asuntoautolle paikan puolen tunnin ajomatkan päästä kisapaikasta, erään koirankouluttajan kiinteistöltä.
Ennen matkaan lähtöä koulutuksen osalta kaikki näytti niin hyvältä kuin olettaa saattoi. Toki tiedossa oli että kisasuorituksessa on aina olemassa aina epäonnistumisen mahdollisuus. Joten ei muuta kuin sunnuntaina perhe, koira ja tavarat autoon ja tiistaina olimmekin jo Sveitsissä.
Kisaviikon aikataulu oli suhteellisen kiireinen joukkuetreenien ja muiden kisavalmistelujen vuoksi. Koska olin ensimmäistä kertaa joukkueessa mukana yritin olla stressaamatta turhia ja mennä vain joukkueenjohtajan ohjeiden mukaan. Joukkuearvonnassa joukkueemme sai viimeisen arvan ja joukkueen viimeisenä jäsenenä sain odottaa arvontavuoroa kaikessa rauhassa.
Ensimmäisenä kisapäivänä aloitimme suoritukset jäljellä. Tällä kertaa arvonnassa saimme jälkiryhmämme ensimmäisen jäljen. Jäljestettävä alusta oli sopivan korkuista nurmea, jossa kuitenkin oli totuttuun nähden huomattavan paljon jyrsijöiden koloja. Muutoin jäljestäminen oli koiralle normaali suoritus, ensimmäisellä suoralla kuitenkin ehkä hivenen hermostunutta. Jäljeltä koira ilmaisi kaksi esinettä, mikä jäi harmittamaan. Suorituksen jälkeen kuitenkin tuomari ilmoitti että saamme halutessamme uusia jäljen, koska oli herännyt epäilys että toisella suoralla joku ulkopuolinen on käynyt kävelemässä jäljellä. Kyseessä oli myös sama suora, jolla ilmaisematta jäänyt esine oli. Keskusteltuani asiasta kokeneempien kisaajien kanssa, tulin siihen tulokseen että tällä kertaa jäädään saatuihin pisteisiin. Arvostan kuitenkin kisajärjestäjän ja tuomarin toimintaa tilanteessa. Jäljeltä 84 pistettä.
Toisena kisapäivänä suoritimme tottelevaisuuden ja suojeluosuuden. Tottelevaisuus tiedettiin ennen kisoihin lähtöä koirakon heikoimmaksi lenkiksi. Koiran ylivireisyyteen oli keskitytty kauden aikana ja ennen kisoihin lähtöä kaikki näytti positiiviselta. On mahdollista että kisamatka ja ohjaajan jännitys tässä osiossa vaikutti suurelta osin myös koiran suoritukseen kisahetkellä. Suoritus oli varmasti pahin hetki koiraharrastusuralla, mutta olin päättänyt että vedän kaavion mahdollisimman tyynesti läpi, kaikesta huolimatta. Tottelevaisuus 57p.
Viimeisenä osioina pian tottelevaisuuden jälkeen suoritimme suojeluosuuden. Piilonkierroissa ylivireisyys näkyi vielä koiran suorituksessa. Vartiointiin päästyä suoritus kuitenkin palasi normaalille tasolle. Tässä osiossa olin itse tyytyväisin koiran esiintymiseen koko kisojen aikana. Suojelu 81p.

Kisamatka oli kokonaisuutena hieno kokemus. Vielä en tiedä tulemmeko tavoittelemaan Ilon kanssa vielä kisapaikkaa ensi vuonna, aika näyttää saadaanko vanhan sanonnan mukaan heikkoudet käännettyä vahvuudeksi. Tällaiseen tapahtumaan voisi hyvin mennä myös paikan päälle turistina. Haluan vielä kiittää koko joukkuetta hienoista suorituksista ja oman joukkueen kannustamisesta. Jos suursnautsereiden suojeluharrastusta halutaan kuitenkin suhteellisen pienen rodun kohdalla viedä eteenpäin, täytyykin sen edetä hyvässä yhteishengessä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kisakertomus Achim Müller
ISPU IPO-MM 2016, Sveitsi


Edellisvuodesta poiketen matkustin lentokoneella ja autolla ja tiukalla
aikataululla. Käytännössä treeni- tai palautumisaikaa ennen
virallisen kilpailun alkua ei jäänyt lainkaan. Koiran suoritustasossa
tiivistahtisuus ei näkynyt vaikka etukäteen se vähän askarrutti.


Arvonnat, eläinlääkärintarkastus, ilmoittautuminen ja
kenttääntutustuminen olivat huolellisesti aikatulutettu ja kaikki
sujui ennakkotietojen mukaisesti.


A-osa oli lauantaina ruohopohjalla. Muutama tarkistus kahdessa kulmassa
ja pisteet 95.


B-osan suoritus oli perjantaina puolenpäivän aikaan. Pisteet 81.
Erityisen tyytyväinen olin viime vuodesta hampaankoloon jääneestä
suorituksen aikaisen ääntelyn vähäisyydestä sekä hyvästä
energiatasosta ja keskittymisestä.


C-osa oli myös perjantaina. Hallintaongelmat tiputtivat pisteet 80
mutta kokonaisuutena olin suoritukseen tosi tyytyväinen.


Loppupisteet 256 eli hieman pisteissä petrattiin viimevuoteen mutta
mielestäni suoritukset olivat nyt huomattavasti tarkempia.


Loppujuhlat ja palkintojen jako noudattelivat edellisten vuosien kaavaa
ja henki kilpailupaikalla oli hyvä ja kannustava ja kelitkin
suosivat.


Toivottavasti ensi vuonna osallistuminen Tšekeissä olisi mahdollista
mutta tuleva vuosi näyttää millainen kisakunto silloin on. Olisi
hienoa jos tuolloinkin joukkue olisi yhtä kannustava ja vielä kun
löytyisi yhtä hyvä joukkueenjohtaja kuin Kaisu Jääskö.


Kiitos kaikille meitä taloudellisesti ja henkisesti tukeneille ja
tsempanneille sekä erityisesti maalimies Jussi Sairaselle sekä
joukkueen maalimiehelle Miska Jähille.

Viimeksi päivitetty 30.01.2017 10:43
 
ISPU WV 2015

Matkakertomus ISPU 2015 Grosswechsungen, Saksa

Viimeksi päivitetty 29.10.2016 19:45
Lue lisää...
 
ISPU WM 2013

ISPU WM 24.-27.10.2013 ITALIA, TOSCANA

Viimeksi päivitetty 24.10.2016 07:58
Lue lisää...
 
ISPU WM 2012

ISPU WM 2012 TSEKKI

 

Viimeksi päivitetty 24.10.2016 07:47
Lue lisää...
 
ISPU WM 2011

ISPU WM 2011 Sveitsi Lausen

Viimeksi päivitetty 24.10.2016 07:47
Lue lisää...
 


Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Sportriesen, Powered by Joomla!