Rokuan hiihtoleiri

Kiitos kaikille mahtavasta hiihtoleiristä!

Tunnelmista lisää kuvin:

Anun kuvat

Sonjan kuvat

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kokemuksia ja tunnelmia, Sonja Hämäläinen


Mitä tapahtui kun kilpahiihtäjä, koiraharrastajapuoliso ja kaksi suursnautseria päättivät lähteä oppimaan koirahiihdon saloja... Tässä kerromme meidän kokemuksiamme ja tunnelmia Sport Riesen Klub Ry:n järjestämästä koirahiihtoleiristä Rokualla 6.-8.1.2017. Leirillä kouluttajana toimi Anu Mäkinen.

 

Starttasimme auton Rokualle aikasin perjantai-aamuna ja saavuimme pelipaikalle juuri sopivasti niin, että ehdimme siirtää tavarat mökkiin ja lenkittää koirat ennen leirin alkua. Kokoonnuimme alkuksi Rokuan Hoviin, jossa jokainen leiriläinen pääsi vuorollaan kertomaan itsestään ja koiristaan sekä mitä tältä leiriltä odottaa. Meillähän tilanne oli se, että mies on kyllä ikänsä hiihtänyt mutta vain muutamia kilometrejä koiran kanssa järven jäällä. Vanhempi koiristamme on opetettu vetohiihtoon, kun taas nuorempi ei koskaan ole ollut suksien edessä. Oma roolini oli lähinnä toimia apukätenä ja koirien huoltajana kaikissa tilanteissa. Kokoontumisen jälkeen lähdimme porukalla sosiaalistamislenkille koirien kanssa. Ensimmäisellä kerralla ääntä ja vetoa riitti. Samalla saatiin hyvää harjoitusta ohituksia varten ja välillä pysähdyimme itse ohitettaviksi.


Perjantaina oli yllättävän kova pakkanen, mutta illaksi oli luvattu lauhempaa joten sen toivossa sovimme tekevämme ensin hiihtotekniikkaharjoitukset ilman koiria ja vasta sitten startata ladulle koirien kanssa. Hiihdimme porukassa 2 km lenkin läpi, jonka jälkeen Anun johdolla harjoittelimme oikeaoppisen hiihdon saloja. Itselleni tämä suksien päällä taiteilu kaiken muun lisäksi ei ollutkaan hyvä ratkaisu, joten jättäydyin seuraavan päivän tekniikkatreeneistä suosiolla pois ja huolsin koiria. Koirahiihtotreenit startattiin osaavammilla koirilla ja aloittelevat koirakot saivat täten työrauhan oman osuutensa ajaksi. Meidän vanhempi koira sai vapaaillan kovan pakkasen vuoksi, mutta nuorempi pääsi tutustumaan lajiin. Saimme todella hyvää ohjausta ja apua kouluttajaltamme Anulta siihen, kuinka lähteä nuoren koiran kanssa liikkeelle ylipäätään koko vetohiihtoharjoituksessa. Treenit itsessään olivat vielä koiralle todella uutta eikä lumipenkoiltakaan vältytty. Kaikesta huolimatta sekä mies että minä olimme todella tyytyväisiä ensimmäiseen päivän antiin ja innolla odotimme seuraavan päivän harjoituksia.


Lauantai starttasi lauhemmalla säällä ja klo 11 alkoi osaavien koirien hiihtoharjoitukset. Porukka hiihti 2 km lenkkiä kerran/kaksi ympäri. Ne kellä ei ollut koiraa hiihdettävänä olivat ylämäissä kannustamassa koiria parhaansa mukaan. Mieheni pääsi kokeilemaan myös kisakoirien kanssa hiihtämistä 2 km lenkillä. Kiitos siitä asianosaisille, kun annoitte koiranne hänen huomaansa. Aloittelevien koirien kanssa jatkettiin siitä mihin perjantaina jäätiin. Lyhyitä vetomatkoja hevosenkengän ympäri, jäniksiä edessä ja superpalkkaa maaliin tullessa. Mies sai hyviä neuvoja lähtöihin ja itse sain toimia palkkaajana maalissa. Meidänkin aloitteleva alkoi saada ajatusta siihen mistä tässä vetohommassa onkaan kyse. Koirien treenien jälkeen oli hetki aikaa ruokkia itsensä ja lähdettiin jälleen koirien kanssa päivän sosiaalistamislenkille. Päivän viimeisenä suorituksena Anun opissa oli jälleen hiihtotekniikkaa.

Illalla porukka kokoontui istumaan iltaa karaoken ja seurustelun parissa Rokua Hoviin.

Niin se viikonloppu vain läheni loppuaan ja sunnuntaina aloitettiin klo 10 aloittelevien koirien hiihtoharjoituksilla. Tälläkertaa treenit toteutettiin niin että seuraavana lähtevä koirakko aina näki kun edellinen lähti ja pääsi sitten perään juoksemaan tarpeeksi pitkällä välimatkalla. Jo pelkästään kahden päivän treenien aikana nuori aloitteleva koiramme edistyi hurjasti ja viimeisenä päivänä meno alkoi jo muistuttamaan vetohiihtoa. Kouluttajalta saimme hyviä neuvoja jatkoon. Osaavat koirakot jatkoivat harjoitteita samalla tyylillä, jaettiin koirat omiin lähtöihin sen mukaan saiko olla ohituksia muilta koirakoilta vai ei missään nimessä halunnut ohituksia. Osa porukasta jäi ohjattujen treenien jälkeen vielä tekemään omia harjoituksia koirilleen ja mieheni pääsi osaksi harjoituksia hiihtämään jäniksenä koirakon edessä.


Pidimme leirin lyhyet lopettajaiset ulkona ennen kotiinlähtöä ja jäimme vielä  yhteiselle sosiaalistamislenkille koirien kera. Näin se viikonloppu hujahti ja päällimmäisenä ajatuksena on suuren suuret kiitokset Sport Riesen Clubille mahtavan leirin järjestämisestä ja kouluttajalle Anulle kaikista niistä opeista joita meihin ehdit juurruttaa tänä aikana. Sekä kiitos myös muille leirillä olleille kaikesta avusta ja kokemusten kertomisesta keltanokille. Kipinä syttyi ja täällä jatketaan innolla vetohiihdon parissa koirien kanssa! :)

Kaikkia leirillä olleita kiittäen Sonja, Tuomo, Kruger ja Vinski.

Viimeksi päivitetty 30.01.2017 11:06
 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Sportriesen, Powered by Joomla!