ISPU WV 2015

Matkakertomus ISPU 2015 Grosswechsungen, Saksa

Matkaan lähdettiin pitkään ajomatkaan hyvin aikaa varanneina jo kuusi päivää ennen varsinaisia kisapäiviä. Valitettavasti kuitenkin lähtö tapahtui repivän surullisissa tunnelmissa vanhan uroksemme kunnon romahdettua lähtöpäivää edeltävänä yönä siten, että lopetuspäätös tehtiin vasta muutamia tunteja ennen reissun alkua. Tapahtuma luonnollisesti varjosti koko matkaa.

Auto- ja laivamatkat sujuivat ongelmitta, koiramme ovat onneksi kokeneita matkakumppaneita, ja majoituskin vastasi kuvausta. Odottamassa oli pieni omakotitalo korkealla aidalla varustettuna keskellä maaseutukylää. Kisapaikalle matkaa majapaikalta oli lähes tunti.

Arpaonni tarjosi hyvät mahdollisuudet päästä seuraamaan ja tsemppaamaan muiden suorituksia sillä omat suoritusosiot olivat ensimmäisen päivän viimeisessä ja toisen päivän ensimmäisessä ryhmässä.

Perjantaina suoritettu jälki kulki mukavasti, 93 p., vaikkei punaisella mullalla oltu aiemmin jäljestetty. Odotusta jälkipaikalla, melkein paalulla, kertyi liki tunti ja jos rauhoittuminen ennen jäljelle lähtöä ei olisi ollut aina osa treenirutiinia, olisivat sekä koira että ohjaaja saattaneet olla vihdoin hommiin päästessään jo aika kuumina.

Tottis olikin sitten heti lauantaiaamusta ennen auringonnousua hernerokkasumussa. Sellaisissa olosuhteissa ei ole koskaan treenattu ja erityisesti mietitytti eteenmeno, sillä suoritussuunnassa sumun seassa loimotti valonheitin. Eteenmeno meni kuitenkin ihan mallikkaasti muiden liikkeiden lailla mutta harmillisesti kokonaispisteitä rokotti liika into ja ääntely, 80p.

Suojelu oli tottiksen jälkeen puolentoista tunnin kuluttua eli valoisalla päästiin hommiin. Kokonaispisteet osiosta 79 ja pistemenetykset pääsääntöisesti hallintaongelmien vuoksi.

Kisan kokonaispisteisiin 252, tuloksen saamiseen arvokisoista ja ISPU:n 37. sijaan olin kohtuullisen tyytyväinen. Toivottavasti vuoden 2016 kisoihin on edellisvuotisia asioista saatu petrattua tavoitteiden mukaisesti. Se selviääkin jo ensi viikolla Sveitsissä jossa koolla Suomen joukkue monilukuisempana kuin koskaan ja minä Zapan kanssa siellä mukana osallistumassa.

Kansainvälisiin kisoihin osallistuminen osana yhteen hiileen puhaltavaa joukkuetta ja kannatusporukkaa on hieno tunne. Erityisen mielenkiintoista on päästä seuraamaan upeita suorituksia koirakoilta ympäri maailmaa ja keskustelemaan kaikki yhdistävästä suursnautseriteemasta.

Kiitos kaikille meitä matkan varrella tukeneille ja auttaneille. Erityiskiitos Sairasen Jussille ammattitaitoisesta maalimiestyöskentelystä ja koulutustuesta läpi koko Zapan harjoittelu-uran.

Achim Müller

 

 

 

 

 

 

 

kuvat Raija Kammonen

Viimeksi päivitetty 29.10.2016 19:45
 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Sportriesen, Powered by Joomla!